Wat is Bulken en Hoe Doe je Bulken?

BULKEN

Wat is bulken en hoe doe je dat?

Wat is bulken? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld door mensen die graag sporten, vooral degenen die een atletisch lichaam willen. Als u een van degenen bent die dit in twijfel trekt, vindt u het antwoord in dit artikel.

Niet iedereen weet wat bulken is. Voor bodybuilders, zo zei hij, moet de fase van het opbouwen van spiermassa worden doorbroken, zodat de droom van een gespierd lichaam snel werkelijkheid kan worden.

Ontdek wat bulken is

De vorming van lichaamsspieren kan niet in slechts één dag gebeuren. Het duurde maanden om dit verlangen te verwezenlijken. Daarbij wordt iedereen die een gespierd lichaam wil hebben geadviseerd om het bulkproces te doorlopen.

Dus wat is bulken? Bulken is een strategie waarbij een persoon wordt aangemoedigd om gedurende een bepaalde periode meer calorieën te eten dan hij nodig heeft, zodat zijn lichaamsgewicht toeneemt. Bovendien wordt na het bereiken van een bepaald gewicht het dieet aangepast door het aantal calorieën geleidelijk af te bouwen.

Bulken wordt meestal gedaan voor 1-6 maanden en kan langer duren, afhankelijk van de doelen van gewichtstoename en de spiermassa die u wilt bereiken. Er wordt verwacht dat dit het proces van het opbouwen van spiermassa zal helpen. Indien in balans met het juiste oefenpatroon zal naast de tijd ook de spierkracht toenemen.

Hier leest u hoe u bulkt

Als het op de juiste manier wordt gedaan, is bulken veilig en veroorzaakt het geen gezondheidsproblemen. Als het echter niet op de juiste manier wordt gedaan, bestaat de mogelijkheid dat de vetmassa die toeneemt tijdens de “calorische overdosis”-periode in feite buitensporig kan zijn en uiteindelijk niet goed voor uw gezondheid.

Volg deze stappen om te begrijpen hoe u bulkt:

1. Ken de calorie-inname die het lichaam nodig heeft

Voordat u besluit om aan bulking te doen, moet u eerst weten hoeveel calorieën uw lichaam op een dag nodig heeft. Zie je, de bulkfase vereist dat je je calorie-inname verhoogt met 10-20% van je dagelijkse caloriebehoefte.

U kunt een caloriecalculator gebruiken om het aantal calorieën dat uw lichaam nodig heeft te berekenen. Bij de berekening ervan is informatie nodig met betrekking tot gewicht, lengte, geslacht en hoe vaak u traint.

2. Kies selectief eten

Ook al moet u uw normale dagelijkse calorie-inname verhogen, dat betekent niet dat u alles mag eten. In deze fase heeft ook het voedsel dat je gaat consumeren aandacht nodig. Omdat niet alle calorierijke voedingsmiddelen goed zijn voor het vergroten van de spiermassa.

Enkele van de aanbevolen soorten voedsel zijn:

  • Vlees, zoals rundvlees, kip, eieren en zeevruchten
  • Noten, zoals amandelen en walnoten
  • Bronnen van gezonde oliën, zoals olijfolie en koolzaadolie
  • Fruit, zoals appels, avocado’s, bananen, druiven, aardbeien, kiwi’s, sinaasappels, ananassen en granaatappels
  • Verschillende groenten, zoals broccoli, mosterdgroenten, wortelen, komkommers, champignons en paprika’s
  • Granen, zoals ontbijtgranen, havermout en quiona

Bovendien wordt u geadviseerd om zoete voedingsmiddelen en dranken, evenals gefrituurd voedsel, te vermijden.

3. Verhoog de consumptie van koolhydraten

Kortom, de soorten voedsel die tijdens de bulkfase moeten worden geconsumeerd, moeten nog steeds koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten in een hoeveelheid die overeenkomt met de toename van calorieën die tijdens het bulkproces zijn vastgesteld. De grootste bijdragers aan calorieën komen over het algemeen echter nog steeds uit koolhydraten.

Dit zijn de aanbevolen voedingsverhoudingen:

  • 45-60% van de calorieën uit koolhydraten
  • 30-35% van de calorieën uit eiwit
  • 15-30% van de calorieën uit vet

Je kunt koolhydraten uit verschillende bronnen halen, zoals rijst, maïs, zoete aardappelen, aardappelen en tarwe.

4. Consumeer supplementen

Bij het opbouwen van spieren moeten mensen die een atletisch lichaam willen, supplementen gebruiken. Het lichaam heeft supplementen nodig om de spieren te voorzien van de voedingsstoffen die niet of onvoldoende worden verkregen uit het voedsel dat we eten.

Er worden veel supplementen aangeboden die kunnen helpen bij het opbouwen van spieren. Een van de meest populaire supplementen onder bodybuilders is Crazy Bulk.

Crazy Bulk heeft veel supplementen waarvan bewezen is dat ze effectief zijn bij het helpen van de bulk-, snij- en krachtprocessen. Veel mensen hebben voor zichzelf de voordelen bewezen die ze krijgen als ze Crazy Bulk-supplementen gebruiken.

Snellere spieropbouwprocessen, meer kracht en uithoudingsvermogen zijn de voordelen die u kunt krijgen van Crazy Bulk.

D-Bal van Crazy Bulk is een product dat echt is ontworpen om het ophopingsproces te helpen. Veel klanten hebben voordelen gemeld tijdens het gebruik van D-Bal-supplementen.

U kunt eenvoudigweg drie capsules per dag ongeveer 45 minuten na uw training innemen om de vruchten van het D-Bal-supplement te plukken. Klik hier om Crazy Bulk D-Bal te krijgen.

BESTEL NU D-BAL

5. Beweeg regelmatig

Een ander heel belangrijk ding bij het opbouwen van spieren is regelmatige lichaamsbeweging. Zorg ervoor dat de sporten die je beoefent sporten zijn om spieren te vergroten, vorm te geven en te versterken, zoals gewichtheffen, squats en push-ups.

Dat is een uitleg van wat bulken is dat je moet weten. Zolang het op de juiste en consistente manier wordt gedaan, kan het verlangen naar een gespierd en gezond lichaam snel worden gerealiseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *