Voordelen van Krachttraining om de Spiermassa te Vergroten

Krachttraining

Een ideale lichaamsvorm hebben is natuurlijk de wens van iedereen, zowel mannen als vrouwen. Om dat doel te bereiken, is het doen van krachttraining de manier waarop u uw spieren moet opbouwen.

Niet alleen om de spiermassa te vergroten, door krachttraining te doen, kunt u verschillende andere voordelen behalen. Hier zijn enkele van de voordelen die u kunt voelen als u aan krachttraining doet.

De Voordelen van Krachttraining

Gewichtheffen is een van de spierkrachtoefeningen met een hulpmiddel in de vorm van gewichten. U kunt lichte gewichten gebruiken, zoals halters voor thuisoefeningen of andere apparatuur die beschikbaar is in de sportschool, zoals halters, enzovoort.

Zowel mannen als vrouwen kunnen gewichtheffen om hun fysieke conditie te verbeteren. Helaas lijkt deze oefening misschien een beetje eng en brengt het risico op blessures voor beginners met zich mee, dus je bent bang om het te proberen.

Als je de richtlijnen en aanwijzingen van de trainer opvolgt, kan gewichtheffen zelfs een alternatief zijn voor fysieke activiteit die verschillende gezondheidsvoordelen heeft, zoals de volgende.

1. Afvallen

De American Heart Association beveelt twee keer per week krachttraining aan, inclusief gewichtheffen. Je moet dit combineren met 150 minuten matige intensiteit aerobe activiteit of 75 minuten hoge intensiteit activiteit per week.

De combinatie van deze twee oefeningen kan je helpen om gewicht te behouden of af te vallen. In feite kunnen de voordelen van krachttraining met hoge intensiteit ook een naverbrandingseffect veroorzaken, namelijk de voortdurende verbranding van calorieën als gevolg van het metabolisme van het lichaam dat actief blijft nadat u bent gestopt met trainen.

2. Bouw spiermassa op

Regelmatige cardio-oefeningen alleen kunnen uw lichaam niet gespierder maken. Wat er gebeurt heeft eigenlijk het tegenovergestelde effect, het lichaam zal zacht aanvoelen en niet gespierd als je het overdreven doet.

Daarom moet u ook gewichtheffen toevoegen aan het deel van de oefening dat in staat is om de spiermassa te behouden en te vergroten. Naast het aanzienlijk vergroten van de spiermassa en -grootte, zorgt deze oefening ervoor dat u zich veel sterker voelt om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder vermoeidheid.

3. Voorkom osteoporose

Niet alleen heeft krachttraining invloed op de spieren, krachttraining heeft ook invloed op de botten. Regelmatige lichaamsbeweging belast de botten, wat kan helpen de botdichtheid te verhogen en het risico op osteoporose te verminderen, vooral bij postmenopauzale vrouwen.

De voordelen van deze oefening kunnen ook helpen bij het voorkomen van verschillende gezondheidsproblemen die verband houden met veroudering. Een van de problemen die vermeden kunnen worden, is sarcopenie of een toestand van verlies van kracht en spiermassa bij volwassenen die niet regelmatig aan lichaamsbeweging doen.

4. Verbeter de hersenfunctie

Gewichtstraining kan de productie van een aantal hormonen verhogen, waaronder het hormoon IGF-1, dat de hersenen kan stimuleren om de cognitieve functie te verbeteren. Deze toename van de cognitieve functie speelt een zeer belangrijke rol bij het minimaliseren van de negatieve effecten van veroudering.

Uit onderzoek in de Journal of Sport Biosciences blijkt dat krachttraining de van de hersenen afgeleide neurotrofe factor (BDNF) kan verhogen. BDNF-eiwit is een verbinding die een rol speelt bij de vorming van nieuwe cellen in de hersenen. Verhoogde niveaus van BDNF zijn nauw verwant aan de preventie van depressie, bipolaire stoornis en schizofrenie.

5. Vermindering van het risico op ziekte en letsel

Het opbouwen van spiermassa met krachttraining kan ook helpen om kracht en balans te verbeteren. Deze aandoening helpt u het risico op letsel te voorkomen en vermindert aandoeningen zoals rugpijn, artritis, fibromyalgie en spierpijn.

De voordelen van gewichtheffen kunnen ook zijn het beheersen en verminderen van de symptomen van chronische ziekten, zoals hartaandoeningen en diabetes. Als u echter aan deze medische aandoeningen lijdt, dient u uw arts te raadplegen voordat u met deze oefening begint.

Lees Verder : Spierpijn Na Het Sporten, Ontdek Hoe u Het Kunt Verlichten!!

Wat gebeurt er met de spieren als je gewichten optilt?

Gewichtheffen om spiermassa op te bouwen en op te bouwen, doorloopt een aantal stadia die zich in uw lichaam voordoen. De fasen van het proces die plaatsvinden tijdens en na het tillen van gewichten omvatten de volgende verklarende punten.

  • Gewichtheffen met een bepaalde intensiteit veroorzaakt kleine verwondingen aan de spiervezels en het bindweefsel. Deze zweren zijn in het begin klein, maar blijven in grote aantallen groeien en veroorzaken spiervermoeidheid.
  • Andere inspannende oefeningen veroorzaken ook kleine tranen en schade aan spierweefsel. Deze schade zal het genezingsproces in gang zetten en het lichaam vragen zich aan te passen om te voorkomen dat deze aandoening zich in de toekomst voordoet.
  • Het lichaam herstelt vermoeide spiercellen en vervangt beschadigde spiercellen door nieuwe. Het vermogen van het lichaam om spieren weer op te bouwen, kan ook de spieromvang, kracht en capaciteit vergroten.
  • Spieren die vaak samentrekken als gevolg van het tillen van gewichten veroorzaken ook een verhoging van de bloeddruk in de bloedvaten. Dit kan leiden tot lekkage van bloedplasma vanuit de haarvaten naar het omliggende weefsel, wat een “pompeffect” veroorzaakt waardoor de spieren groter worden.

Om het proces van spieropbouw te ondersteunen terwijl u gewichten opheft, moet u uw consumptie van voedingsmiddelen met veel koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten verhogen nadat u klaar bent met uw training en in de komende dagen. Het is ook belangrijk om voldoende rust te krijgen om dit proces te versnellen.

Een ander belangrijk ding dat moet worden gedaan om het proces van spieropbouw sneller te laten verlopen, is het gebruik van supplementen. Veel bodybuilders nemen supplementen om de voedingsstoffen aan te vullen die de spieren nodig hebben en die ze niet of niet krijgen van het voedsel dat ze eten.

De belangrijke rol van bodybuilding-supplementen!

Supplementen voor spieropbouw worden vaak gebruikt door atleten en bodybuilders om de spiertonus te verhogen. Het eiwitgehalte in supplementen is de sleutel tot het vergroten van de spiermassa. Dit wordt ondersteund door aminozuren die zich combineren om verschillende eiwitstructuren te vormen.

De lichaamscellen zullen verschillende functies van elk door het hele lichaam vervullen. Wanneer weerstandstraining de spieren beschadigt, gebruikt het lichaam aminozuren om de schade te herstellen.

Als je gewoon een gezond en fit lichaam wilt hebben, hoef je geen bodybuildingsupplementen te nemen.

Het is voldoende om een ​​gezond, voedzaam en uitgebalanceerd dieet te volgen, dat bestaat uit eiwitten, koolhydraten, vetten en mineralen met een bepaalde hoeveelheid inhoud.

Als men echter het gevoel heeft dat we door de situatie niet in staat zijn om gezond voedsel te consumeren, bijvoorbeeld omdat we het druk hebben, zodat we bepaalde voedingsinname missen, dan zal de rol van supplementen nodig zijn zodat het gebrek aan voeding kan worden vervuld.

Deze wens, indien niet ondersteund door een hoge voedingsinname, zullen de resultaten niet aan uw verwachtingen voldoen.

Voor degenen onder u die aan fitness willen doen zodat uw spieren kunnen groeien, er fris uitzien en een zichtbaar veld hebben, u moet worden geholpen met bodybuilding-supplementen.

Naast het volgen van een fitnessprogramma dat het lichaam ideaal zal vormen, is het consumeren van bodybuildingsupplementen ook zeer noodzakelijk.

Als u denkt dat bodybuilding-supplementen nodig zijn voor de vorming van uw spiermassa, zijn hier bodybuilding-supplementen die u als overweging moet weten voordat u ze gebruikt, namelijk:

D-Bal Pillen BelgiumCrazy Bulk DBAL-Supplement

Een van de producten van Crazy Bulk is een supplement dat bekend staat om zijn voordelen voor het vergroten van de spiermassa. Veel bodybuilders hebben de voordelen ervaren van het nemen van DBal-supplementen.

Velen van hen ervoeren een snellere toename van spiermassa en een significante toename van kracht en energie.

DBal is ook bekend als een alternatief voor de steroïde, Dianabol. Dit is gebaseerd op de resultaten die zijn verkregen tijdens het gebruik van DBal-supplementen die vergelijkbaar zijn met de resultaten die zijn verkregen met de Dianabol-steroïde.

Alleen is DBal volledig legaal en veilig omdat het alleen sterke ingrediënten gebruikt die geen bijwerkingen veroorzaken.

Klik hier voor een vollediger overzicht van DBal-supplementen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *