8 Manieren om Thuis Snel en Effectief Borstspieren op te Bouwen

borstspieren opbouwen

Het hebben van borstspieren is voor veel mannen een droom. Voor de meeste mannen is het hebben van een gespierd lichaam een kwestie van trots.

De reden is dat strakke borstspieren worden verondersteld om het uiterlijk te ondersteunen. Het is niet verrassend dat veel mannen bepaalde sporten beoefenen om hun borstspieren op te bouwen.

Naast het verbeteren van de houding, kan het trainen van de spieren van het lichaam ook de stofwisseling van het lichaam verhogen. Het houdt je dus gezond en sterk op oudere leeftijd.

Samengetrokken spieren maken het lichaam gevoeliger voor het insulinehormoon en verhogen het vermogen van de spieren om glucose te gebruiken.

Als gevolg hiervan wordt het lichaam geholpen bij het verbranden van bloedsuikerstoffen. Deze situatie kan uiteindelijk beschermen tegen het risico op diabetes.

Afgezien van naar de sportschool gaan, kun je thuis snel borstspieren opbouwen en het is ook gemakkelijk te doen.

Als je geïnteresseerd bent om het te proberen, hebben we hier 8 manieren voor je samengevat om thuis snel borstspieren op te bouwen:
Push-ups en gewogen push-ups

1. Push-ups

Hoe borstspieren op te bouwen kan worden gedaan door regelmatig push-ups te doen. Push-ups zijn de juiste stap om borstspieren op te bouwen. Naast het kunnen trainen van de borstspieren, worden door deze opdrukoefening andere spierdelen gevormd, zoals de armspieren.

Push-ups zijn een soort lichte oefeningen die gemakkelijk en gebruikelijk zijn om uw borst-, arm- en schouderspieren te versterken. Ook deze oefening gebruikt geen gereedschap en kan overal worden gedaan, ook thuis.

2. Gewogen push-up

Weighted Push Ups

De volgende manier om borstspieren op te bouwen, is door gewogen push-ups te doen. Deze beweging is een beweging wanneer u zich in een opdrukpositie bevindt en een gewicht op uw rug legt.

Deze beweging is een manier om borstspieren op te bouwen die gemakkelijk thuis te doen is:
Stappen voor het opbouwen van borstspieren met gewogen push-ups:

 • Neem een push-up positie zoals gewoonlijk,
 • Vraag iemand om het gewicht op je rug te leggen,
 • Laat je lichaam naar je borst zakken totdat het bijna de grond raakt,
 • Houd even vast en duw het lichaam dan weer omhoog,
 • Doe deze beweging meerdere keren.

3. Plyometrische push-ups

De derde manier om thuis borstspieren op te bouwen, is door plyometrische push-ups te doen. Kortom, plyometrische push-ups hebben bijna dezelfde beweging als push-ups in het algemeen.

Maar wat deze twee soorten oefeningen onderscheidt, is dat plyometrische push-ups de drang toevoegen om te springen met je handen in elke push-upbeweging. Deze beweging is zeer effectief als een manier om borstspieren op te bouwen.

Daarnaast gaan we tegelijkertijd de armspieren trainen omdat het lichaamsgewicht ook op de armen rust bij het doen van een springpush met de armen. Bovendien is deze beweging voor het opbouwen van borstspieren gemakkelijk overal te doen.

Hoe borstspieren te bouwen met plyometrische push-ups zijn:

 • Positioneer het lichaam zoals gebruikelijk bij push-ups.
 • Duw het lichaam omhoog met je handen.
 • Als het lichaam boven is, voeg dan een duwende beweging toe alsof je met je handen gaat springen.

4. Rotatie push-up

Rotatie push-ups zijn de volgende manier om borstspieren op te bouwen. Rotatie push-ups hebben ook dezelfde basisbewegingen als push-ups en zijn een effectieve manier om borstspieren op te bouwen. Wat rotatie-push-ups onderscheidt van push-ups in het algemeen, is de beweging van de handen afwisselend naar rechts en naar links.

Stappen voor het opbouwen van borstspieren met rotatie-push-ups:

 • Positioneer het lichaam als push-ups.
 • Gebruik het voorvoegsel van bovenaf met beide handen recht.
 • Buig afwisselend de rechter- en linkerhand terwijl de andere hand het gewicht van het lichaam vasthoudt.
 • Doe regelmatig 3 sets van 10 keer.

5. Archer-push-ups

Archer push-up is een push-up beweging door te vertrouwen op de kracht van een van je handen. Deze beweging is een alternatieve manier om effectieve borstspieren op te bouwen. Deze oefening bouwt niet alleen borstspieren op, maar kan ook triceps, buikspieren en schouders ontwikkelen.

Stappen voor het opbouwen van borstspieren met push-ups voor boogschutters:

 • Neem de gebruikelijke duwpositie aan, maar de rechterarm strekt zich recht naar de zijkant uit.
 • Laat uw lichaam naar uw borst zakken totdat het bijna de grond raakt, gebruik uw linkerhand om uw lichaamsgewicht te ondersteunen
 • Duw jezelf weer omhoog, doe dit een paar keer.
 • Verander daarna de positie van uw handen om het gewicht van het lichaam te ondersteunen.

6. Pull-ups

Pull-ups zijn een populaire manier om borstspieren op te bouwen. Hoewel het eenvoudig klinkt, om te doen. Pull-ups hebben echter een moeilijkheidsgraad die ver boven de vorige oefening ligt. De reden is dat bij het optrekken het lichaamsgewicht eigenlijk alleen op de bovenspieren rust, namelijk de borstspieren, armspieren, rugspieren en schouderspieren.

Hoe borstspieren op te bouwen met pull-ups:

 • Plaats jezelf onder de lat.
 • Pak de stang vast die zich boven je lichaam bevindt.
 • Breng uw lichaam langzaam omhoog totdat uw schouders evenwijdig aan de stang zijn.
 • Houd even vast en laat dan langzaam je lichaam zakken.
 • Herhaal regelmatig 3 sets van 20 keer.

7. Stoeldips

Stoeldips zijn een oefening om borstspieren op te bouwen die thuis kunnen worden gedaan. Deze oefening wordt gedaan met behulp van een stoel of ander medium dat het lichaamsgewicht kan dragen tijdens de Chair Dips-oefening. Deze oefening is een bewegingsvariatie in de vorming van borstspieren en armspieren, zodat de spieren die gevormd worden veel gelijkmatig gevormde delen hebben.

Hoe borstspieren op te bouwen met stoeldips is als volgt:

 • Plaats je handen op schouderbreedte uit elkaar op een stoel.
 • Til het lichaam langzaam op met je handen.
 • Buig je knieën naar achteren en laat je lichaam langzaam zakken.
 • Herhaal 15 keer en doe 4 sets.

8. Planken

Plank is een manier om borstspieren op te bouwen die gemakkelijk en snel is. Dit komt omdat bij het doen van een plank de spieren rondom de borst extra aan het werk gaan waardoor de formatie nog sneller gaat. Behalve dat er geen gereedschap voor nodig is, kunnen planken overal worden gedaan.

Plank

Gynectrol BelgiumAfgezien van het volgen van dit beweegpatroon, kunt u supplementen van Crazy Bulk gebruiken om borstproblemen te behandelen. Gynectrol is een supplement van Crazy Bulk dat effectief is bij het omgaan met problemen met gynaecomastie of manboobs.

Gynectrol is een natuurlijke formule in pilvorm die perfect is om u te helpen mannelijke borsten kwijt te raken, zodat u zelfverzekerd overkomt met een plattere borst.

U hoeft alleen maar regelmatig 2 pillen per dag in te nemen, 30 minuten voordat u begint met trainen, u kunt de resultaten binnen een paar weken zien. Om de resultaten onmiddellijk te zien, kunt u de officiële website van Crazy Bulk bezoeken op www.crazybulk.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *